Evelina menskopp från Belladot - Det miljövänliga mensskyddet

Evelina Menskopp –

ett säkert och bekvämt mensskydd

Varför Evelina menskopp?

Evelina menskopp är återanvändbar och det innebär att du kan använda samma kopp i flera år innan du behöver byta ut den. Därför är den både mer ekonomisk och miljövänlig jämfört med andra mensskydd.

Ett säkert mensskydd

Evelina menskopp är snäll mot kroppen eftersom den är gjord i säker silikon och är 100% fri från farliga ämnen. Du kan alltså känna dig säker på att den inte torkar ut slemhinnorna eller påverkar pH-balansen i underlivet.

Ett bekvämt mensskydd

Belladot Evelina menskopp är mjuk och lätt att använda. I ändan på koppen finns det en mjuk pigg som du drar i när den ska ut. Skulle piggen kännas för lång kan du enkelt klippa den kortare.

Friheten med Evelina menskopp

Du kan tryggt använda Belladot Evelina menskopp när du tränar, sover, badar eller är på resa. Du kan alltså utöva aktiviteter precis som när du inte har mens. Den rymmer även mer vätska jämfört med andra mensskydd vilket minskar på toabesöken och ger en ännu friare känsla!

Frågelådan

Min menskopp läcker. Vad gör jag för fel?

Hej! Att menskoppen läcker beror ofta på att koppen inte har öppnat sig ordentligt. Det kan även bero på fel storlek eller att koppen faktiskt är full och behöver tömmas. Det viktigaste för att undvika läckage är att se till att koppen placeras rätt så att ett vakuum uppstår.

Så här gör du för att sätta in din Evelina menskopp:

1. Tvätta händerna noggrant. Börja med att vika koppen en gång. Se medföljande anvisning.

2. Håll därefter ihop Evelina menskopp så att den passar just dig vid införing i slidan.

3. Sitt eller stå i en ställning så att Evelina menskopp blir lätt att föra in/ta ut. Till skillnad från en tampong, sätts koppen i slidmynningen.

4. För in fingret och känns längs med Evelina menskopps sidor så att den har öppnat sig. Om inte, kläm ihop koppens nedre del och vrid lite för att öppna.

Öppna frågan på egen sida →

Jag har problem med att få in menskoppen

Hej! Se till att du viker koppen enligt medföljande anvisning. Upplever du ändå problem med att få in den kan du med fördel applicera lite av Belladots vattenbaserade glidmedel. Om du fortfarande har problem med att få in koppen så är du varmt välkommen att kontakta vår support på info@belladot.com

Öppna frågan på egen sida →

Kan jag klippa bort piggen på menskoppen?

Hej! Ja, det kan du göra. Om du upplever att ”piggen” på menskoppen är för lång kan du enkelt klippa av den till önskad längd.

Öppna frågan på egen sida →

Kan jag använda glidmedel till min menskopp?

Hej! Absolut kan du göra det. Vi rekommenderar Belladots vattenbaserade glidmedel, Klicka här.  Du ska dock inte använda vaselin eller ett silikonbaserat glidmedel.

Öppna frågan på egen sida →

Kan jag bada och simma med menskopp?

Hej! Det kan du absolut göra. Är menskoppen placerad som den ska så läcker den inte alls. Så byt ut de traditionella mensskydden mot en menskopp och njut av sommaren eller semestern och låt inte mensen hindra dig!

Öppna frågan på egen sida →

Kan jag rida med menskopp?

Hej! Du kan absolut rida med menskopp. Det finns till och med flera fördelar med att använda menskopp just i kombination med t ex ridning. En menskopp rymmer betydligt mycket mer blod än en tampong, detta innebär att du kan träna längre perioder utan risk för avbrott eller läckage. Vi rekommenderar dock att du väntar med att rida i samband med att du använder din menskopp tills dess att du är bekväm med din menskopp.

Öppna frågan på egen sida →

Kan jag spela fotboll med menskopp?

Hej! Du kan absolut spela fotboll med menskopp i. Det finns till och med flera fördelar med att använda menskopp just i kombination med träning. En menskopp rymmer betydligt mycket mer blod än en tampong, detta innebär att du kan träna längre perioder utan risk för avbrott eller läckage. Vi rekommenderar dock att du väntar tills dess att du är bekväm med din menskopp.

Öppna frågan på egen sida →

Jag är oskuld kan jag använda menskopp ändå?

Hej! Absolut kan du det, menskoppen kan användas oavsett om du har haft sex eller inte.

Öppna frågan på egen sida →

Räcker det att jag köper 1 menskopp?

Hej!

Om mängden blod är relativt jämn under mensen så räcker det absolut med en menskopp. Om du däremot har en väldigt varierande mens kan du på sikt vilja köpa en till menskopp av en annan storlek för att variera dig efter mängden blod under mensperioden. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att köpa en menskopp,  detta med anledning att det är väldigt lätt för dig att avgöra hur mycket du faktiskt blöder. Läs gärna mer om vår generösa storleksgaranti här på sidan som kostnadsfritt ger dig möjligheten att byta kopp om den inte passar.

Öppna frågan på egen sida →

Hur länge håller en menskopp?

Hej! Evelina menskopp kan hålla upp emot 5-10 år. Livslängden ökar om du regelbundet sköter rengöring samt förvarar koppen torr och ren i medföljande förvaringspåse. När du märker att koppen förändrar karaktär är det dags att byta, tecken på detta kan t ex vara förändringar på ytan såsom torrhet och sprickor.

Öppna frågan på egen sida →